Att tänka på vid flytt

Det finns mycket att tänka på innan du flyttar. En flytt är verkligen en spännande tid men om du inte planerar ordentligt kan det lätt bli rörigt. Därför har vi på Örebro Stadsbud tagit fram en lista med saker du ska tänka på för att få till en smidig flytt.

Börja i tid

Vi är ett flyttföretag med många års erfarenhet av flyttningar och vi är lika glada att arbeta med ett mindre hem och med ett större kontor. Tack vare detta upprätthåller vi mycket konkurrenskraftiga priser på tjänster tack vare effektivt arbete med ett dedikerat HR-system.

Hos oss kan du få hjälp med delar av flytten eller en komplett lösning – du väljer vilka flytt tjänster du vill ha och hur omfattande de ska vara. Oavsett hur mycket hjälp du behöver för att flytta, vi är där för dig, allt från säker förpackning och transport av dina tillhörigheter till uppackning och rengöring efter flytten.

Bestäm en budget för flytten

En flytt kostar pengar och du måste sätta en budget för att hålla dig inom ramarna. Att flytta själv är det billigaste sättet att flytta men det är också det tråkigaste och mest ansträngande. 

Om du är upptagen och inte vill hantera tunga laster och stress är det bästa alternativet att ta hjälp av proffs så om du tvivlar på att du kan genomföra flytten på egen hand är det bättre att anlita en flyttfirma.

Kom ihåg att du kan använda RUT-avdraget!

Med RUT-avdraget har du som privatperson rätt till skattelättnader på upp till 50% av arbetskostnaden när du anlitar en flyttfirma. Det går att spara upp till 25 000 kronor per person och år med hjälp av RUT-avdraget så om ni är två som äger bostaden har ni rätt till att nyttja upp till 50 000 kronor per år och om du är pensionär har du rätt till 50 procents avdrag upp till 50 000 kronor. På Skatteverkets hemsida kan du läsa mer om villkoren och när du väljer Örebro Stadsbud som flyttpartner hjälper vi självklart dig att söka RUT-avdrag.

Anmälan om flytt och adressändring

Alla som flyttar måste anmäla en adressändring och för att inte missa viktig post är det viktigt att göra detta i god tid. Flyttanmälan är kostnadsfri och skickas till Skatteverket som registrerar den nya adressen och i sin tur delar vidare informationen till CSN, Landstinget och andra myndigheter. För att vara extra säker på att du inte missar post kan du beställa eftersändning på www.adressandring.se, då hamnar breven rätt även om de är adresserade till din gamla adress.